תאריך הלידה המשוער הוא: עונה: מזל:
למעשה, רק בשבוע השבוע השלישי ניתן לזהות בוודאות את העובדה שאת בהריון. משם ועד השבוע העשירי, התינוק עוד עסוק בלקבל צורה מוכרת. הוא ניזון משק החלמון בזמן שהשלייה נוצרת, לכן מומלץ לקחת כדורי חומצה פולית על בסיס יום יומי, לפחות עד השבוע ה-12 לחיזוק התינוק.
עד השבוע השישי, נוכחות התינוק תהיה מורגשת עבור האמא. נשים רבות סובלות החל מהשלב הזה מבחילות בוקר ורגישות לריחות חזקים, לפחות עד תחילת השליש השני. בשבוע העשירי מומלץ לבצע בדיקת סיסי שלייה לאיתור מחלות גנטיות.
העובר כבר מקבל צורה מוכרת, שוקל כ-100 גרם, וניתן לראות אותו בבדיקת אולטרסאונד. עד השבוע ה-15 מומלץ לערוך בדיקת שקיפות עורפית, שיכולה לסייע באיתור תסמונת דאון או מחלות אחרות שקשורות לפגמים בכרומוזומים. אם יעלה חשד כלשהו בבדיקה, מומלץ גם לעבור בדיקת מי שפיר.
עכשיו התינוק מתחיל ללחוץ, ואפשר להרגיש אותו בבירור, בערך מהשבוע ה-16, תלכי לשירותים יותר מבעבר. עד עכשיו, כל המערכות החיוניות של העובר כבר נבנו, ומומלץ לבצע בדיקת "סקירת מערכות מוקדמת", כדי לוודא שהכל בסדר.
עכשיו העובר כבר גדול יחסית, ושוקל כ-500 גרם. הגודל של התינוק יכול לגרום להרחבת הוורידים של האמא באזורים שונים ברגל, ולגרום לכאבים מסוימים בזמן הליכה או עמידה ממושכת.
הכאבים האלו נעלמים בדרך כלל מיד לאחר הלידה. עד השבוע ה-25, מומלץ לבצע סקירת מערכות מאוחרת, שבודקת תקינות מערכות ונוכחות מחלות גנטיות שלא נבדקו בעבר. עד השבוע ה-28 בערך, התינוק יכפיל את משקלו ויגיע לקילו שלם. בשלב הזה העיניים של העובר נפקחות לראשונה, והוא מגיב לשינויים באור המגיעים מחוץ לרחם של אמא.
העובר יכול להגיע למשקל של כמעט שלושה קילוגרים עד השבוע ה-35, לכן חוסר נוחות של האמא הוא מובן. יכול להיות שיהיה מעט קשה לישון, לכן מומלץ להירדם על הצד.
נשים שזהו ההריון הראשון עבורן, יכולות להתבלבל ולחשוב שהן חוות צירים, כשלמעשה מדובר על "צירי הרקסטון היקס" . בתקופה הקרובה, העובר ישנה את מיקומו וראשו יפנה כלפי מטה כהכנה ליציאה לעולם. בזמן הזה תדעי אם יש צורך בניתוח קיסרי, או שהלידה יכולה לצאת לדרך באופן טבעי. מזל טוב!