המרת מטבעות

מחשבונים להמרה מהירה של מעל ל- 150 מטבעות חוץ לשקל או למטבעות חוץ אחרים. המרת מטבעות לפי שער עדכני, בזמן אמת ובלחיצת כפתור.

מחשבון שערים עדכני

מחשבון שער היסטורי

השער עדכני ל:  


שערי מטבע |

שערי מטבע משתנים מדי יום, ובכל יום שנעשה בו מסחר במטבעות ערכו של מטבע מסוים יהיה שונה לעומת ימים אחרים.

ישנם מספר גורמים המשפיעים על שערי מטבע והמרכזיים שבהם כוללים את כמות הכסף שמדינה מסוימת מדפיסה, התערבות הממשלה והבנק מרכזי בקביעת ערך המטבע, ושינויים בערכם של שערי מטבע זרים.

שערי מט"ח |

שערי מט"ח הם הערכים של מטבעות חוץ; ישנם שני סוגים של שערי מט"ח כיום – שער יציג ושער רציף.

שערי מט"ח יציגים הם שערים הנקבעים אחת ליום והם חשובים במיוחד בעניינים משפטיים, כמו חתימת חוזים כספיים לפי הערך של המטבע ביום שבו הם נחתמו. שער רציף הוא הערך הנוכחי של מטבע חוץ ועל פיו נקבעים שערי המרה בתוספות של מרווח ועמלות המרה.

מטבעות נוספים
שאלות ותשובות
מהו שער יציג?
שער יציג הוא שער חליפין הנקבע לכל סוג של מטבע הנסחר בשוק הכספים. במדינת ישראל, שער יציג נקבע על ידי בנק ישראל והוא נקבע לרוב לפי היחס של מטבע זר מסוים לעומת הדולר. השער היציג בישראל משמש להערכת שווי מטבעות זרים ביחס למטבע המקומי (שקל ישראלי). כמו כן, ערכו השער היציג נקבע בכל יום שבו יש מסחר במטבעות חוץ לפי מספר דגימות שעורך בנק ישראל באותם ימים.
מהו שער רציף?
שער רציף הוא שער המטבע העדכני ביותר כפי שחושב ביום מסחר מטבע חוץ. המרות מתבצעות בהתבסס על שער רציף ברוב המוחלט של המקרים. אלו המוכרים מטבעות זרים מוסיפים עמלות המרה לשער הרציף, כך שערכו של השער הזה אינו מייצג את המחיר שצריך לשלם עבור המרה של מטבעות.
מהו שער חליפין קבוע?
שער חליפין קבוע הינו שער מטבע אשר נקבע על ידי סמכות כלכלית חוקית או על ידי הממשלה. ניתן לשנות את שער החליפין הקבוע בשתי דרכים – להעלות אותו (פעולה המכונה "ייסוף"), או להפחית אותו (פעולה המכונה "פיחות"). את ערכו של שער החליפין קובעת מדינה בודדת או מספר מדינות במקביל. כדי למנוע פער בין ערך מטבע לכוחות בשוק, הבנק המרכזי במדינה בה נקבע שער חליפין קבוע יכולה להתערב ולשנות את ערך השער.
איך נקבעים שערי מטבע חוץ?
שערי מטח משתנים מדי יום, לעתים מספר פעמים ביום, עקב תנודות בשוק העולמי וגם המקומי. מלבד שערי מטבע זרים המשפיעים על שערי מטח, ישנם כוחות נוספים אשר קובעים את השערים השונים של מטבע חוץ. בין הגורמים המשפיעים הללו נכללים מאזן תשלומים על מטבעות, חוסנה של הכלכלה המקומית, שערי ריבית, וביקוש למטבע מסוים.