למרות העובדה שאתה יכול להשתמש באותם הגרפים הן למסחר במט"ח והן למסחר באופציות בינאריות, ישנם מספר הבדלים בין השניים והבדלים אלה עשויים לדבר לסוחרים שונים.
לפני שמתחילים לסחור בשוק מסויים או במכשיר פיננסי מסויים בכסף אמיתי, חשוב להכין תוכנית למסחר, שיטת מסחר אמינה וניהול נכון של ההון המושקע.
הכתבה נכתבה באדיבות צוות חברת פריים ברוקר (Prime Broker) המתמחה במסחר עצמאי בשוק ההון, ונמצאת כעת בהליך קבלת רישיון מטעם הרשות הישראלית לניירות ערך.
דמיון
לפני שנבחן כיצד מסחר במט"ח ומסחר באופציות בינאריות נבדלים אחד מהשני, הבה קודם נתייחס לדמיון ביניהם בקווים כלליים.
- שני אופני המסחר מתבצעים באופן מקוון באינטרנט ובדרך כלל שוק נכס הבסיס פתוח כל הזמן. לגבי מסחר במט"ח ולגבי מסחר באופציות בינאריות (בדרך כלל) הכוונה היא לזירת מסחר מסביב לשעון, במהלך כל השבוע, 7\24.
- אתה יכול להתחיל לסחור בשני השווקים עם סכום נמוך של הון התחלתי, בדרך כלל בסביבות 300-400 ₪ , לעיתים אף פחות. מכיוון שאתה לא רוצה לסכן הרבה על כל טרייד בנפרד, סביר להניח כי תרצה להתחיל להשקיע עם הון גדול יותר מאשר 400 ₪ בלבד.
- שני סוגי המסחר יאפשרו לך להרוויח או להפסיד כסף בהתבסס על הדרך בה נכס הבסיס מתנהג – בין אם זה מטבע או כל נכס בסיס אחר.
- שני סוגי המסחר מאופיינים בעסקאות לטווח קצר, אם כי במסחר במט"ח ניתן גם לקחת פוזיציות לטווח ארוך.
הבדלים
ישנם גם הבדלים לא קטנים בין מסחר במט"ח למסחר באופציות בינאריות.
- אחד ההבדלים העיקריים הוא שעם אופציות בינאריות פוטנציאל הסיכון והרווח שניהם קבועים בתחילת העסקה. לדוגמא, אם אופציה בינארית משלמת 80% לסוחרים שזוכים, אז אתה יודע שאם אתה שם 100₪ על עסקה, אתה יכול או להפסיד 100₪ או להרוויח 80₪ (בנוסף ל-100₪ שהפקדת).
- מסחר במט"ח הוא מגוון יותר. זה יכול להיות טוב או רע, תלוי באיך הסוחר מתנהג. ניתן להשתמש ב"הגבלת הפסד" כדי לשלוט בסיכון, אבל תנאי השוק עלולים למנוע מהעסקה להתבצע במחיר הצפוי וכתוצאה מכך לגרום להפסד גדול יותר מההפסד הצפוי. אם לא נעשה שימוש בעצירת ההפסד, אזי הסיכון של העסקה אינו ידוע. מצד שני ניתן גם להשתמש ב"לקיחת רווחים" (TAKE PROFIT) כדי לגרוף רווחים ברמות מחיר מסויימות או בעלייה של אחוז מסויים בנכס הבסיס, אבל אין שום ערובה שהמחיר אכן יגיע ליעד שהגדרנו.
- מסחר באופציות בינאריות הוא פשוט יותר מאשר מסחר במט"ח, כי אין שונות, אתה יודע את פוטנציאל הסיכון והרווח שלך וכאשר האופציה פוקעת אתה או מפסיד או מרוויח את הסכום שנקבע מראש. עם מסחר במט"ח אתה לא יודע את הסיכון והרווח הסופיים עד לכשאתה סוגר את הטרייד. אך זה גם יכול להוות יתרון, בהתאם לרמת המסחר שלך, כיוון שהקיבעון של האופציות הבינאריות מאפשר מעט גמישות בהתאמה אינדיבידואלית של הסיכון ביחס לתגמול.
- פרופילי הסיכון והרווח עבור מסחר במט"ח ואופציות בינאריות גם הם שונים באופן דרסטי. בשוק הפורקס אתה יכול להתאים אישית את פוטנציאל הרווח שלך ביחס לסיכון. לדוגמא, אתה יכול להתחיל טרייד עם סטופ לוס מוגדר שחושף אותך להפסד של 100₪, ובמקביל לקבוע יעד רווח שמניב לך 300₪. ההוראה תישאר פתוחה עד שאחד מהצדדים יפגע ביעד שהגדרת (או קרוב אליו), ולהוביל להפסד של 100₪ או רווח של 300₪.מאידך, במסחר באופציות בינאריות הסיכון כמעט תמיד גבוה מהתגמול. אופציות בינאריות לרוב משלמות בין 60% עד 80%, אבל אם אתה מפסיד אזי כל 100% מהכסף ששמת על העסקה, בדרך כלל יעלם.
מילה לסיום
זאת בשום אופן לא רשימה סופית של הדמיון והשוני בין מסחר בפורקס ומסחר באופציות בינאריות, אך סביר להניח שהיא תעזור לך, ולו במקצת, להחליט לאיזה סוג של מכשיר פיננסי אתה מתחבר.
הן שוק המט"ח והן אופציות בינאריות מספקים פוטנציאל רווח הקורץ לסוחר המתחיל והוותיק כאחד. אופציות בינאריות הם פשוטות יותר ואתה תמיד יודע מה הסיכון שלך, פוטנציאל הרווח שלך וכמה זמן הטרייד יימשך. מסחר במט"ח מגוון בהרבה וישנם דברים נוספים הדורשים התייחסות, כמו מתי להיכנס לטרייד, מתי לצאת ואיך לנהל את העסקה בזמן הזה. המורכבות הזו בפורקס והפשטות של האופציות הבינאריות מגלמות הן יתרונות והן חסרונות. בהתבסס על הערכת ההבדלים בין השניים, אתה יכול להתנסות עם חשבון דמו אצל ברוקר למט"ח או ברוקר לאופציות בינאריות כדי לבדוק איזה מהם אתה מעדיף, ובסופו של דבר באיזה שוק אתה פועל הכי טוב.