מטבעות קראונס של סיסקייפ (CWS) מהווים את ליבת המערכת הכלכלית של רשת סיסקייפ, פלטפורמה חדשנית המציעה משחקים מבוססי בלוקצ'יין. שימושיהם של מטבעות אלו רבים ומגוונים, כאשר הם משמשים כאמצעי תשלום בתוך המשחקים, לרכישת פריטים וירטואליים, וכן להיסחרות וקבלת פרסים. הם נועדו ליצור כלכלה מעגלית שתעודד השקעה והתמדה מצד השחקנים.
שער ה-CWS, כמו כל מטבע קריפטוגרפי, נקבע לפי מנגנון של היצע וביקוש בשוק. כאשר יש דרישה גבוהה ל-CWS וההיצע מוגבל, המחיר עשוי לעלות. באופן דומה, שער האתריום (ETH) אל מול השקל נקבע גם הוא בהתאם לדינמיקת היצע וביקוש בשווקים הפיננסיים, כאשר פעולות קנייה ומכירה מתבצעות בבורסות קריפטו ופלטפורמות מסחר שונות.
גורמים שיכולים להשפיע על הביקוש ל-CWS כוללים פיתוחים חדשים בפלטפורמה, שיתופי פעולה עם חברות ופרויקטים אחרים, חדשות אודות הרחבות ועדכונים במשחקים, וכמובן תנודות כלליות בשוק הקריפטו.
בנוגע לגורמים שיכולים להשפיע על שערו של ה-CWS אל מול השקל בעתיד, יש לזכור שהמרכיבים הם רבים ומגוונים. תנודות בשערי החליפין של השקל מול מטבעות אחרים, שינויים במדיניות המוניטרית של ישראל, וכן פעילות רגולטורית בתחום הקריפטו יכולים לשחק תפקיד משמעותי.
לגבי השאלה האם CWS הוא השקעה טובה, יש לשקול כי השקעה במטבעות קריפטוגרפיים נחשבת לספקולטיבית וכרוכה בסיכון גבוה. עם זאת, דירוג של 4.4 מתוך 5 שקיבלו ה-CWS מגופים מוסדיים מעיד על אמון מסוים בפרויקט.
לפי המידע הזמין, לא נמצאו תחזיות מספריות לעתיד הקרוב של המטבע. זה לא אומר שהמטבע לא יצמח, אך יש להתייחס להשקעה בו בזהירות ולאחר מחקר מעמיק.
בנוגע להמלצות ובדיקות, לא מצוינים באופן ספציפי גופים או אנשי מקצוע שבדקו או המליצו על המטבע. עם זאת, כאשר מדובר בהשקעות, תמיד מומלץ לבצע עיון עצמאי ולא להסתמך על דירוגים בלבד.