נגישות

המאכלים הבריאים ביותר שקיימים

מודעות לתזונה נכונה ובריאה הפכה לנושא מרכזי, חשוב ומדובר בעידן המודרני. מזון מהווה מרכיב הכרחי ובלתי נפרד מחיי היומיום והקשר בינו לבין תופעות כהשמנה, כולסטרול גבוה ותופעות נוספות הופך אותו לנושא בעל חשיבות יתרה, החינוך לתזונה בריאה צובר תאוצה במהירות ומתפתח בשנים האחרונות. לעיתים רבות קיים פער בין מאכלים הנחשבים בריאים וזאת מבלי לדעת את תרומתו הממשית לגוף, לכן עשינו סדר והבאנו לפניכם את המזונות המומלצים לתזונה בריאה ומאוזנת.

דגנים ופחמימות

פחמימות הן סוכרים המספקים אנרגיה לגופינו בעת פירוקן, מזון מלא, בעל ערך גליקמי נמוך ועשיר בסיבים תורם למערכת העיכול, משביע, תורם למצב הרוח ומרגיע.

אמרנט

מקור לחלבונים מלאים עשיר במינרלים וויטמינים הכוללים אומגה 3, סידן וברזל, אינו מכיל גלוטן ומתאים גם לחולי צליאק. השימוש בגרגירים מתאים לתבשילים, דייסות ולהסמכת מאכלים.

קינואה

מכילה חלבון מלא, ויטמין B וברזל. זרעי הקינואה מתאימים כבסיס לארוחה, סלט ועוד. אינה מכילה גלוטן ומתאימה גם לחולי צליאק.

כוסמת

גרגירים המהווים מקור לחלבון מלא ועשירים בברזל, אבץ וסיבים תזונתיים. הכוסמת ידועה כמזון אנטי דלקתי ואינה מכילה גלוטן. היא משביעה ומתאימה לתבשילים וכן כקמח בתצורתה הטחונה.

שיבולת שועל

ידועה בשם קוואקר, משמשת לדייסות, בסיס לגרנולה ביתית, כתוספת מעשירה למרקים וכתחליף לקמח. זהו דגן בעל ערך תזונתי גבוה המכיל סיבים המסייעים לאיזון מערכות הגוף והדם. מכילה ברזל, סידן וויטמין B. ניתן להשיגה בצורתה המלאה, העבה והדקה בהתאם לתבשיל המיועד.

 

אורז בר

דגן גרגירי מאורך בצבע חום העשיר בחלבון, סיבים תזונתיים וחומצה פולית. על אף שמו אין מדובר באורז אלא בסוג נוסף של דגן.

כוסמין

דגן עתיק יומן, עשיר בחלבון ויטמינים וסיבים תזונתיים אשר ניתן לגידול טבעי ללא חומרי הדברה. מכיל גלוטן כך שאינו מתאים לחולי צליאק. משמש כקמח למאפים ופסטה וכפתיתים.

קמח טף

דגן אתיופי טחון הידוע כקמח אתיופי. מכיל חלבונים, סיבים תזונתיים, ברזל וסידן. מתאים לדייסות, לאפייה כגון האינג'רה, לתבשילים ודייסות. אינו מכיל גלוטן.

לחם מלא

צבע כהה של לחם אינו מעיד על היותו עשוי מקמח מלא או דגנים מלאים, לעיתים היצרן פשוט מוסיף מולסה לבצק ומכאן מתקבל הצבע. נכון לבדוק את הרכיבים ומידת הסיבים התזונתיים שבו המעידים על היותו לחם מלא- מעל 9 גרם סיבים תזונתיים ל-100 גרם הלחם נחשב כמלא ואיכותי.

בטטות

עשירות בסיבים תזונתיים וקרוטנואידים וכן בוויטמינים, אשלגן, ברזל ומגנזיום. שילוב של בישול הבטטה עם מעט שמן תורם לספיגת הקרוטנואידים. הבטטה עשירה בוויטמין A המסייע לראייה וכן בבטא קרוטן.

בורגול

חיטה מלאה עשירה בסיבים תזונתיים וויטמינים. מתאים לסלט, תבשיל קטניות וכתוספת והינו בעל ערך גליקמי נמוך.

קטניות וחלבונים

חיוניים לבניית התאים והשרירים בגוף, חלבון בריא הוא זה המכיל את כל יחידות החלבון ונפגש באופן יעיל בגוף.

אדממה

תרמילים של פולי סויה, מכילים חלבון, סידן, מגנזים, אשלגן, וויטמינים וסיבים תזונתיים. ניתן לאכול את הגרגירים הקלופים או את התרמילים השלמים, מהווים תוספת ומתאימים לתבשיל.

טופו

עשוי מפולי סויה ומגיע בצורת גבן בדומה לגבינה. מכיל ברזל, אבץ, מגנזיום, סידן ותורם לחיזוק העצמות. מתאים לתבשילים מוקפצים ומהווה תחליף לגבינות, בשר וביצים.

ביצים

מקור לחלבון מלא, עשירות בוויטמין B12, וויטמין D, סידן ופולאט. החלמון אמנם מכיל כולסטרול גם וויטמינים ומינרליים וככלל כולסטרול במידה נכונה חיוני לתזונת ילדים וכן תורם לבניית השריר. במידה וקיים חשש לכולסטרול גבוהה יש להגביל את אכילת הביצים.

דגים

מקור לחלבון איכותי, ברזל וויטמין B12. מומלץ לצרוך דגי ים באופן קבוע. הדגים עשירים ביוד וחומצות שומן בלתי רוויות. דגים מסוג סלמון, טונה דומה וסרדינים עשירים במיוחד באומגה 3. דגי הבריכה מומלצים פחות בשל העובדה כי מכילים יותר חומצות שומן רווי ופחות חלבון ויוד. דגים כגון מקרל וטונה מכילים כספית ויש להימנע מאכילה שלהם במידה גבוהה. הערך התזונתי של דגים טריים עולה לאין ערוך על אלה הקפואים, משומרים או מעושנים.

מוצרי חלב רזה

מכילים חלבון, סידן וויטמינים ומינרלים ונחשבים כמסייעים במניעת מחלות לב. חשוב לוודא כי המוצרים דלי שומן ואינם מכילים תוספת סוכר.

עדשים

סוג של קטנייה המהווה  מקור לחלבון, וויטמין B, ברזל, מגנזיום, אשלגן וסיבים תזונתיים. השריית והנבטת העדשים משפרת את תהליך העיכול ואת זמינות המינרלים. נוחים לבישול ומתאימים לסלטים ומרקים. מומלץ לשלב מזון המכיל וויטמין C בארוחה הכוללת עדשים כגון סלט לצורך הגברת ספיגת הברזל. העדשים חסרים ביחידות חלבון מסוימות ולכן שילובם עם דגן המכיל חומצת אמינו יוצר ארוחה המכילה חלבון שלם דוגמת המג'דרה.

זרעי פשתן

מכילים סיבים הידועים בהפחתת כולסטרול, מניעת עצירות ושמירה על רמת הסוכר בדם. מכילים פיטוכימיקלים המסייעים במניעת סרטן. שמן הפשתן הוא מקור מצוין לחומצת שומן אומגה 3 התורמת במניעת מחלות לב, דלקות ואף תורמת למצב הרוח. על מנת ליהנות מהערך התזונתי של זרעי הפשתן יש לכתוש ולטחון אותם על מנת שיתעכלו בגוף.

שומשום

עשיר בחלבון ושומנים טובים, שומר על רמת סוכר קבועה בדם. ידוע כמפחית "כולסטרול רע". זרעי השומשום מכילים אנטי אוקסידנט הקרוי סזמין המונע ספיגת כולסטרול ומקטין את ייצורו בכבד. השומשום מהווה מקור לסידן ומגנזיום התורמים לחיזוק העצם. מחקרים הראו כי הוא בעל השפעה חיובית בהורדת לחץ הדם.

תורמוס

זרעים עשירים בחלבון, סידן וחומצה פולית. דלים בקלוריות ומהווים תוספת בריאה לסלט ואורז.

שעועית שחורה

קטנייה המכילה חלבון, ברזל סיבים תזונתיים, וויטמינים ונוגדי חמצון התורמים לבריאות המוח. נבטי השעועית תורמים לעיכול. משמשת לתבשילים וממרחים.

תרד

מזון עשיר בנוטריינטים הפועלים כנוגדי חמצון, זמין וזול. ניתן ליהנות ממנו בכמויות גדולות וליהנות מיתרונותיו הבריאותיים הרבים. מספק אנרגיה, ממלא ויוצר תחושת שובע.

אבוקדו

תורם לתזונה בריאה ומאוזנת ואינו מצריך אכילה בכמות גדולה. אבוקדו אחד או שניים בשבוע יעשו את העבודה. מכיל שומן בלתי רווי, יוצר תחושת שובע ותורם לראייה. האבוקדו מסייע באיזון רמת הסוכר בדם.

ברוקולי

נחשב כמזון בריאות ידוע ופופולארי. מתאים כתוספת המכילה ערכים תזונתיים. ניתן לאדות אותו ולשמור על הרכיבים המזינים שבו ולחסוך בשימוש בשמן. הברוקולי מכיל סיבים תזונתיים התורמים לפעולת העיכול, מהווה מקור לסידן וויטמינים. תורם לבריאות העצמות, העיניים והלב ואף נחשב שמונע סרטן.

אגוזי ברזיל

מקור נהדר לסלניום המסייע במניעת סרטן ובמיוחד סרטן העור ומגן על הלב. מומלץ לאכול שני אגוזים ביום המכילה כמות סלניום אשר תורמת בין השאר לשמירה מפני הזדקנות העור והתקשות הרקמות. אגוזי ברזיל עשירים בוויטמין E התורם לפעילות הלב.

בצל

ידוע כתרופת פלא עוד מהעת העתיקה כאשר שימש לטיפול בצינון, בעיות קיבה ואקנה. משפר את הראייה ותורם לבריאות הלב. מכיל תרכובת גופרית המורידה את כמות השומנים בדם ומונעת היצרות של דפנות העורקים. עשיר בוויטמין E ו-C. על פי מחקרים תורם לבריאות העצם ומשפר צפיפותה.

גרגירי יער

ידועים כמובילים בהארכת תוחלת החיים. מכילים ליקופן ופיטוכימיקלים המסייעים במניעת גידולים סרטניים. הפטל השחור תורם לבריאות הלב ומשפר את תפקוד מערכת העיכול. גרגירי יער מכילים פנולים- נוגדי חמצון המסייעים למניעת סרטן, שבץ ומחלות לב.

 

 

 

Here is a collection of places you can buy bitcoin online right now.

מרץ 6, 2017 |

אולי יעניין אותך גם